Az alapítvány által szervezett programok

„Willkommen zu Hause!”

A Barnag Jövőjéért Alapítvány 2014 szeptemberében megemlékezett az 1714-ben elsőként Barnagra érkezett németek letelepedéséről. Az első telepítés 300. évfordulójának méltó megünneplése szeptember 25. és 27. között zajlott Veszprémben és Barnagon. A programok között egy magyar és német nyelvű tudományos konferencia, magyar–német kétnyelvű mise és német nemzetiségi nap került megrendezésre.

* Nyelvi, kulturális és társadalmi átalakulások mint a migrációs folyamatok következményei - a konferencia programja letölthető itt (pdf)


* A falunap programja letölthető itt(pdf)

Korábbi programjaink

a barnagi Kálvária főkápolnájának fölszentelése (2012. augusztus 25.)

2012 nyarán befejeződött a Barnagi Kálvária felújítása. A főkápolnát dr. Márfi Gyula veszprémi érsek szentelte föl, az ünnepi eseményről itt láthat fotókat.

a barnagi Kálvária stációinak fölszentelése

A barnagi kálvária teljes felújítása 2003-ban kezdődött. A szervezőmunkát a 2002 októberében alakult barnagi Német Kisebbségi Önkormányzat vállalta magára. 2003 tavaszán elkészítették a terveket, majd 2003 őszétől 2004 őszéig elkészült a temetőben található négy stáció felújítása, az azt követő évben pedig a temetőn kívül fekvő romos keresztúti állomások újjáépítésével folytatódott a munka. Somogyi Győző festőművész egyedi képeinek beépítésére, és az újjáépített teljes stációsorozat felszentelésére 2009-ben kerül sor.

Ha tetszenek programjaink...


...vagy csak egyszerűen érdeklődik,

lépjen velünk kapcsolatba!

Az üzenetét elküldtük! Hamarosan jelentkezünk.
Name
Email:
phone:
Comment*